onsdag 26 juni 2013

SummerFolk Youth Ensemble med föreställningen Christina! gästar Snugge den 26 juli!


Planera in ett besök på Snugge. Sommaren på Snugge får en höjdpunkt den 26 juli då SummerFolk Youth Ensemble och föreställningen CHRISTINA!   kommer!! Genom samarbete med Musik i Syd ges denna möjlighet.
Den 18-26 juli beger SummerFolk Youth Ensemble sig ut på den mest omfattande turnén någonsin med föreställningen CHRISTINA! – en folkmusikföreställning där vi med musik, dans och dikt får följa den svenska operastjärnan Christina Nilsson hisnande liv.

Christina Nilsson (1843-1921) är en av vår tids mest kända svenskar. Under 1800-talet tog den småländska världsstjärnan världen med storm och spelade på alla stora operascener i Europa och USA. Sin karriär inledde hon som fattig spelflicka sjungandes och spelandes fiol på marknader och gästgiverier. Med proffsig fantasi och sprudlande energi porträtterar SummerFolk Youth Ensemble en av vår tids största stjärnor: Stina på Backen som blev den oemotståndliga operadivan Christina Nilsson och grevinnan de Casa Miranda. Publiken får följa med på björnjakt i den ryska urskogen, dans på småländska marknader och gå på besök hos Europas kejsare och kungligheter i sällskap med megastjärnan Christina!

Om SummerFolk Youth Ensemble (2010 - )
SummerFolk Youth Ensemble är en sommarjobbsensemble där 20 ungdomar från Skåne och Kronoberg jobbar som professionella dansare och musiker. Under en vecka skapas föreställningen tillsammans med ensembleledarna Pär Moberg (musik) och Pia Qvarnström (dans) och veckan efter beger sig ensemblen ut på turné. Hemkommunerna står för ungdomarnas anställning i ensemblen. SummerYouth Ensemble har gjort sig känd för sina konstnärliga och nyskapande scenkonstproduktioner där folkmusikens själ och hjärta möter ett modernt och nutida uttryck.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar