lördag 9 april 2016

Christina Nilsson-konsert på Göteborgsoperan före premiären på Thomas Hamlet idag!

Före premiären på Thomas Hamlet där Ofelias roll skrevs för Christina Nilsson hade GöteborgsOperan på eftermiddagen en foajékonsert till Christina Nilssons minne. Premiären på operan sänds även i P2 över Europa.Det är första gången denna opera ges i Sverige så en särskild uppmärksamhet av Christina Nilsson är på sin plats inte minst på Christina Nilssons gata 1, där GöteborgsOperan är belägen, inledde presentatören Göran Gademan.

GöteborgsOperan har också passat på att göra en utställning med scenkostymer som lånats från Smålands museum och annat material som lånats av Christina Nilsson sällskapet.

Göran Gademan berättade, mellan sångerna, medryckande om Christinas Nilssons fantastiska levnadsöde och talade väl om att besöka minnen och platser i Småland som Snugge mm samt att bli medlem i Christina Nilsson sällskapet.Christina Nilssons släktförening och sällskap genomför söndag den 17 april en resa till Göteborg i Christina Nilssons spår på Stora Teatern och Domkyrkan för att avsluta med att gå på operan Hamlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar